Beltér Burkolat Laminált padló Otthon, lakás Padlólap

SPC burkolatok – mit érdemes tudni róla?

Az SPC padló egy kiváló tulajdonságokkal rendelkező meleg burkolat, ami nagyon strapabíró, felülete karcálló, valamint teljes mértékben vízálló is, ezért nedves helyiségekbe, kisállat mellett, sőt, melegburkolat révén kisgyerek mellett is teljesen ideális választás.

Az SPC padlólapok rendkívüli strapabíró tulajdonsággal rendelkeznek, mely a merev magnak köszönhető. Extrém körülmények között is mérettartóak, így nyugodtan felhasználható olyan helyeken, ahol sok nedvesség vagy páratartalom éri.

Az SPC padlók a modern formatervezésnek köszöhetően a minták és a színek széles skálájában kaphatóak, így sokféle esztétikai lehetőség kínálkozik a különböző stílusokhoz. Fa- vagy kőmintás változatot is választhatunk, különböző színárnyalatokkal.

Kőhatású SPC padló

AZ SPC (STONE POLYMER COMPOSIT – ÁSVÁNYI POLIMER KOMPOZIT) PADLÓK TULAJDONSÁGAI:
– strapabíró, karcálló melegburkolat
– kopásálló
– vízálló, az extrém igénybevételnek is ellenáll
– a kivitelezéshez nem szükséges elbontani a régi padlóburkolatot, ezért időben és költségekben is hatékony, azonban nagyon fontos a teljes padlókiegynelítés!
jó a teherbíró képessége, de nehezebb bútorok esetében fontos a fogadófelület tökéletes síkba helyezése
– takarítása egyszerű, gond nélkül porszívózható, felmosható, akár bő vízzel is
– természetes ásványianyag-őrlemény magot tartalmazó, rendkívül tartós, magas kopásállósággal rendelkező termékek
– padlófűtés esetén is alkalmazhatóak
– nagyon jól bírja a hőmérsékletváltozást
– kiváló szín- és mérettartó tulajdonságokkal bír
– kellemes fa- vagy kőhatást mutathat.

Classen Pro Nature fahatású SPC padló

Amennyiben SPC burkolat fektetését tervezi, vegye figyelembe az alábbiakat, mert az SPC termék lerakása némileg eltér a laminált lapok fektetésétől:

• Míg a laminált burkolat nagy tömörségű farostlemez alapra készül, tehát fa, ezért nem tud 100%-ban vízálló lenni, addig az SPC ásványi anyag és műanyag keveréke, ezért 100%-ban vízálló.

• Az SPC esetében az aljazkiegyenlítés kiemelten fontos, mivel vastagsága általában 4-5 mm és az anyaga nagyon rideg.

• Lerakásnál maximum gumikalapácsot használhatsz ütőfával, de a legjobb, ha csak a kezed erejét veszed igénybe a lapok illesztésénél.

• Az SPC alá speciális, maximum 1,2-1,5 mm vastag XPS alátét szükséges.

• Az SPC hőtágulása minimális, azaz méretstabil, ezért általában lehetséges nagyobb felület burkolása dilatáció nélkül is.

Read previous post:
Forradalmi csaptelep megoldások fürdőszobájába

Az Ideal Standard egyik küldetése az innováció és a tervezés, hogy jobbá és kényelmesebbé tegye a felhasználók fürdőszobai élményét. Az...

Close