Beltér Burkolat Kültér, kert Otthon, lakás Padlólap

Természetesség és exkluzivitás egyben – kőburkolattal

A kő, mint építőelem szinte egyidős az emberiséggel. Felhasználása mindig is sokrétű volt, épületek felépítéséhez, útépítéshez, majd hidak építésére is használtuk. Az emberiség fejlődésével a természetes kövek felhasználása is változott, manapság leginkább díszítőelemként játszanak szerepet életünkben.

Természetes kő, vagy kőhatású burkolatot használni mára már nem különleges kiváltság. Szinte minden stílusba, trendbe vagy egyéni ízlésvilágba beilleszthető, a természetesség minden irányzatból képes kihozni a maximumot. Felhasználásuk elterjedt a lakosság és a középületek tervezőinek életében is, elérhető áron megvásárolhatóak.

A kőburkolatok talán a mediterrán stílus képviselői által a legkedveltebbek, de a természet közelségét szimbolizáló kőhatású lapok, természetes kő burkolatok tökéletesen beilleszthetők a letisztult, modern stílusirányzatok képviselőinek ízlésvilágába is.

Természetes kő burkolattal, kőhatású burkolólapokkal különlegessé varázsolhatjuk például

  • homlokzatotimpregnalt termeszetes ko
  • lábazatot
  • kerítést
  • kéményt
  • belérben egy-egy falat
  • pultot
  • boltíveket
  • kandallót
  • stb.

Manapság nagyon divatos a rusztikus kőhatású burkolatok alkalmazása, az általában szabálytalan formájú természetes kő burkolatok mellett.

solnhofeni-meszkoÁm napjaink divatjának alakulása, a divatossá vált letisztult elegancia úgy diktálja, hogy a szabálytalan formát megzabolázva, szabályos alakúra vágják pl. a Solnhofeni mészkövet is, mellyel exkluzív megjelenésű, mégis természetes hatású, elegáns felületet érhetünk el, akár letisztult stílusjegyeket képviselő környezetünkben is.

A rusztikus megjelenésű kőburkolatok felhasználásának szinte csak a fantáziánk szabhat határt. Burkolhatunk falra díszítőelemként, akár egy-egy falat teljesen beboríthatunk vele, hangsúlyozhatunk boltívet, díszíthetünk bárpultot vagy kandallót is természetes kőburkolattal. Persze csak a burkolat műszaki adottságainak megfelelően.

Exkluzív fürdőszobák, konyhák, előterek burkolataként igen elterjedt a természetes kő, vagy kőhatású burkolat.

  Bretagne_Mathios_Stone 25270

Burkolhatunk kőhatású burkolólapokkal lépcsőket, bel- vagy kültéri oszlopokat, falakat, teraszburkolatként is különleges pihentető élményt nyújt a kertben ejtőzőnek.

A kőburkolatok természetközeli hatást keltenek, változatosak, egyedi megjelenésűek, exkluzivitást sugároznak, megőrizve a természetben rejlő békét, harmóniát és a lelket melengető nyugalmat.

 

Read previous post:
Tökéletes kő hatás – Zalakerámia Atlas padlólapok

A kerámia burkolatok piacán mindig is nagy népszerűségnek örvendtek a kőmintás termékek. A Zalakerámia Atlas kollekció mázrétegét digitális technológiával alakítják...

Close