Beltér Konyha Otthon, lakás

Tervezzünk praktikus konyhát

A konyhára fokozottan jellemző, hogy a jól tervezett elrendezés, a gondosan megválasztott gépek és a bútorok elősegítik a hatékony munkát, és – ami nem elhanyagolható – keveset fogyasztanak, hisz: “a legolcsóbb energia, a fel nem használt energia”!

Az egyedi, praktikus és stílusos konyha tervezéssel megvalósítható. Az átgondolt elrendezésbeni koncepciót a megfelelő alapanyagok, bútorok és háztartási gépek megvásárlása követi, és ez vezethet álomkonyhánk megvalósulásához.

A konyhára fokozottan igaz, hogy elengedhetetlen a megfelelő fényforrás, az elegendő fény. A legtöbb fényre a konyha munkapultjánál, a tűzhelynél, valamint a mosogatónál van szükségünk. A tervezés alkalmával fokozottan figyeljünk arra, hogy ezen területek a lehető legtöbb természetes fényt kapják. A konyha világításának megtervezésekor is e területekre kell különös figyelmet fordítanunk. Tervezzünk például pultmegvilágító lámpákkal is.

A LED fényforrás választása ajánlott, ami igaz, kezdetben nagyobb beruházást igényel, ám hosszú távon visszahozza az árát, a hosszú élettartamú LED izzóknak köszönhetően.

Bármit is diktálnak az aktuális lakberendezési trendek, kellemes, otthonos konyhánk csak praktikus elrendezéssel lehet.

Érdemes észben tartani konyha tervezése során:

  • a legfonosabb eszközök, berendezések – a hűtő, a tűzhely és a mosogató – között a lehető legkisebb távolság legyen, a szakács ne a konyhában, főzés közben tartsa a napi futóedzését.
  • a konyha a családi-, közösségi élet színhelye is, érdemes egy konyhaszigetet, vagy pihenőhelyet kialakítani, ahol a szakácsot szórakoztató társaság kellemesen elidőzehet
  • a konyhában kulcsszerepet kap a padlóburkolat, így válasszunk jó minőségű, magas kopásállóságú padlóburkolatot! Gondoljunk csak bele, leejett edény betöri a vadi új padlóburkolatot? Igazán bosszantó. Jó megoldás anyagában színezett greslapot választani.

Napjaink lakberendezési divatja nem a díszítést helyezi előtérbe, sokkal inkább a minőségi anyagfelhasználást, és a formatervezést. Ebben rejlik a modern konyhák eleganciája.
Természetes hatású alapanyagok egyre inkább hódítanak, legyen az famintás, vagy kőhatású design. A famintás, vagy kőhatású mázas kerámialapok között óriási a választék, melyek padlóburkolatként, és/vagy munkapultként egyaránt szóba jöhetnek, hisz esztétikusak, higiénkusak, és időtállóak, strapabírók.

A moderm konyhákban egyre nagyobb teret kapnak a fémek, a csillogás, így pl. az inox konyhagépek, konyhapult megteremtik a mai trendek elvárásainak megfelelő konyhánkat.

Konyhai csaptelep vásárlás előtt is óriási kínálat tárul elénk. Érdemes elgondolkodni a kihúzható kifolyófejjel ellátott konyhai csaptelep választásán. 

Sőt, mi több! Ma már választhatunk többfunkciós konyhai csaptelep rendszert is, mely hűt, fűt, szűri a vizet, valamint szódavizet is szolgáltat a család számára, ahogy kívánjuk! Bővebben a Grohe Blue Home Duo vízszűrős csaptelep rendszeréről korábbi cikkünben olvashat>>

Tervezzünk alaposan, és fantáziánkat szabadon engedve, bátran, hogy konyhánk igazi álomkonyha legyen, mely megfelel napjaink trendjének, a társas élet résztvevőinek, valamint a szakács elvárásainak is.

 

Read previous post:
Takarékos fények otthon

Otthonunk, lakásunk világításának tervezésekor a praktikum és a design mellett fontos az energiatkarékosságra is hangsúlyt fektetnünk. Néhány tippel segítjük tervezést.

Close