Burkolat Kültér, kert Otthon, lakás

Kertünk barátságos egysége téglakővel

Agyagtéglát idéző megjelenésének és beton anyagának köszönhetően a Barabás téglakő alkalmas kertünk, udvarunk térkövezésére, kerítés, kerti építmények, virágágyások építésére, sőt, homlokzatra is. Hagyományos téglát idéző, patinás küllem, melynek hangulata semmihez sem fogható.

Az építkezés, felújítás nagy munka, melyet gondos tervezés előz meg. A ház terveinek elkészültével máris felmerül az újabb kérdés: milyen legyen a kerítés és a kert? Milyen burkolatot használjunk? Milyen kerti építmény(eke)t építsünk? Virágágyás? Nyársaló? Kerti pad? Miből épüljenek? Hogyan fognak ezek illeszkedni egymáshoz?

A megoldás a Barabás téglakő! Aki kedveli az évszázadok tégláinak változatos színvilágát, a sárgás-piros téglaszínt, az garantáltan elégedett lesz a választással, hisz a Barabás téglakő színvilágát szinte mindenben egyezőnek találjuk a régi korok mestereinek munkájával.

barabas-teglako-keritesKerítés építés esetén az anyag megvásárlása előtt el kell döntenünk, hogy a kerítésünket jelzés értékűnek, határvonalat jelző építménynek szánjuk, vagy szeretnénk kizárni vele a külvilágot saját szféránkból. A téglakő kerítést kombinálhatjuk kovácsolt vas, vagy fa dekorációs elemekkel, melyekkel fokozhatjuk a patinás, hangulatos megjelenést.

A téglakövet nem kell burkolnunk, vakolnunk, önmagában tökélestes kerítés. A látszó felület gyönyörű, rusztikus megjelenése otthonosságot sugároz. Fedkőre nincsen szükség, a téglakő elemek tökéletesek a fal zárására is.

Barabás téglakővel burkolt udvar, kocsibejáró, kerti utak és a kerítés is – tökéletes egységet teremt otthonos, melegséget sugárzó összképpel.

Szinte bármi készülhet a kertünkben Barabás téglakőből, legyen az térkő burkolat, virágágyás szegély, vagy egy kényelmes kerti pad.

barabas-teglako-kerti-hidNéhány ötlet téglakő kerti építményre: 

  • kerti pad
  • virágágyás, növénytámasz
  • grill vagy szalonnasütő
  • kerti gyaloghíd
  • kerti csobogó, falikút

barabas-teglako-falazatHázunk, kertünk, udvarunk igazi egységét a tégla falazat felületének nemes szépségével teremthetjük meg igazán. A tégla hagyományát tökéletesen visszaidézi a Barabás téglakő, mely fagyálló anyagának köszönhetően homlokzatra is tökéletes választás. Építése a téglával megegyező, fedő burkolást nem igényel. Az építését követően már csodálhatjuk is a visszafogottan elegáns, melegséget árasztó végeredményt.

Egységes összkép, patinás hangulat, melegséget, otthonosságot sugárzó felületek, ez mind, mi a Barabás téglakő megjelenését jellemzi. Legyen az kocsibejáró, kerti utak, udvarok térkő burkolata, vagy kerti építmények, mind-mind az otthon tulajdonosának barátságos, visszafogott eleganciát idéző, hagyományt kedvelő egyéniségét sugározzák.

Leave a Comment

Read previous post:
Az állattartók legjobb barátja – a padlólap

Azoknak, akik lakásban tartanak háziállatot, vagy kertes családi házukban kül- és beltérben is szabad mozgást engednek kutyájuknak, macskájuknak, a padlóburkolat...

Close