Beltér Burkolat Fürdőszoba Otthon, lakás Padlólap

Kis fürdőszobába nagyméretű padlólap? – Igen!

Valamiért az a nézet terjedt el a köztudatban, hogy az apró méretű fürdőszobák padlóburkolatának tervezésekor hibás dolog nagyméretű termékekben gondolkodni. Ezt azzal magyarázták, hogy a nagyméretű padlólapok előnytelen módon tovább szűkítik az egyébként is kis tér összképét.

Mára azonban számtalanszor bebizonyosodott, hogy ennek nem kell így történnie, csupán néhány szempontot kell figyelembe venni a padlóburkolat tervezésekor. A jól megválasztott nagyméretű padlólapokból álló burkolat képes tágítani, és nagyobbnak láttatni a teret.

Az elmúlt időszakban a nagyméretű padlólapok egyre nagyobb teret hódítanak a hidegburkolatok piacán, tehát a szín és a stílus tekintetében nem kell akadályokkal szembesülnünk a padlóburkolat kiválasztásakor.

opocznoAz egyik legbiztosabb megoldás a nagyméretű padlólapok használatára a csekély négyzetméterrel megáldott fürdőszobák esetében a finom, keskeny fugázás alkalmazása. Ebben az esetben a tökéletes végeredmény eléréséhez válasszunk az élcsiszolt, méretegyező termékek közül.

Ezek a nagyméretű padlólapok a speciális vágási technológiának köszönhetően 1-2 mm-es fuga alkalmazása mellett is használhatóak. Válasszunk a pablóburkoló árnyalatával egyező, vagy harmonizáló színű fugát, így az szinte eltűnik az összképből, egységes, elegáns felületeket képezve.

khanA stílus tekintetében remek választást jelenthetnek a nagyméretű, fahatású padlólapok, különösen a deszkákat imitáló, hosszú, keskeny darabok. Ezek lineáris megjelenésükkel és melegségükkel ideális burkolatot alkotnak a kisméretű fürdőszobában, hiszen hosszabbnak tűnik általuk a tér. A tökéletes látvány eléréséhez válasszunk világosabb árnyalatú variációt.

Egy másik nagyszerű alternatíva a nagyméretű márványmintás padlólapokból készült padlóburkolat a kisméretű fürdőszobában. Ezek felülete szintét a természetet idézi, időtlen és kifinomult szépségük elősegíti a nyitott érzés kialakulását. Lenyűgöző küllemükkel egy csöppnyi helyen is megteremthetjük otthonunkban a luxust.

A kis méretű fürdőszoba nem gátja a nagyméretű padlólapokkal történő burkolásnak. Igaz, hogy néhány szempontot nem árt szem előtt tartani a tervezéskor. De mára bebizonyosodott, hogy a nagy méret harmonikus használata kis terekben nem kihívás, hanem lehetőség.

 

Leave a Comment

Read previous post:
Kertünk barátságos egysége téglakővel

Agyagtéglát idéző megjelenésének és beton anyagának köszönhetően a Barabás téglakő alkalmas kertünk, udvarunk térkövezésére, kerítés, kerti építmények, virágágyások építésére, sőt,...

Close