Beltér Csempe Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba Otthon, lakás

Hogyan rendezzünk be egy nagy fürdőszobát?

Ha egy nagy alapterületű fürdőszoba berendezéséről van szó, nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ebben az esetben is alapos tervezés és átgondolás szükséges a tökéletes végeredményhez.

Ha bőségesen rendelkezésre áll négyzetméter, akkor nem kell a helyszűke problematikájával szembesülni. Azonban ahhoz, hogy esztétikus és funkcionálisan is hatékony fürdőszoba készülhessen, nem mindegy, hogy mit és hogyan helyezünk el a helyiségben.

A legfontosabb meghatározni, hogy a fix dolgok, mint a WC, mosdó, fürdőkád, zuhany hová kerüljenek. A vízvezetékek elhelyezkedésén túl ezen eszközök áthelyezése rendkívül nagy költségekkel jár, azért kiemelten fontos a hosszútávon kényelmes és praktikus hely megtalálása. Többféle megoldást végig kell gondolni, amíg megtaláljuk az ideális elrendezést.

amazonas1Bár a nagy fürdőszoba számos előnnyel jár, kétségtelen, hogy anyagi szempontból nagyobb terhet ró tulajdonosára a berendezése. Ezt jól példázza a fal- és padlófelületek mérete. Nagy kiterjedésű területre kerül csempe és padlólap, ami miatt egyrészt az esztétikai hatásuk is más, mint egy kis fürdőben, másrészt a hidegburkolatokra számítandó költség is nagyobbá válik.

A részletekre való odafigyelés kiemelten fontos a nagyméretű fürdőszobák esetében. Ez nélkülözhetetlen
ahhoz, hogy az egész helyiség egy egységet alkothasson. Az egyező színű és stílusú elemek végig futása a fürdőszobán nagyban hozzájárul ehhez. A fürdőszobai kiegészítők között válogatva érdemes ezt a szempontot szem előtt tartani.

29904Egy nagy alapterületű fürdőszoba kialakításakor érdemes lehet egy fókuszpontot létrehozni. Ez stabil központi elemként segítségünkre lehet abban, hogy egy fő motívum köré építhessük fel a fürdőszoba szerkezetét. Egy térben álló fürdőkád amellett, hogy egy hosszú nap végén a lazítás tökéletes eszköze, az előbb említett szerepet is nagyszerűen képes betölteni.

Egy másik remek megoldás egy nagyméretű, karakteres tükör elhelyezése a fürdőszobában. Az alapvető funkcionális feladatán túl a dekoratív, látványos fürdőszoba képéhez is hozzájárul.

A nagyméretű fürdőszoba esetében az árnyalatok kiválasztásakor nem kell a térérzet növelésére gondolni. Merjünk színekben gondolkodni, akár igazán karakteresekben is. A sötétebb árnyalatok segítségünkre lehetnek a meghittség megteremtésében, a világosabbak pedig a kisgyermekeseknek jelentenek előnyösebb megoldást.

Read previous post:
Zalakerámia Carneval kollekció megújulva – Fürdőszobák változatosan

A Zalakerámia Carneval csempe és padlólap család már régóta jól ismert a nagyszerű variálhatóságáról. Az egyszínű fal- és padlóburkolók számtalan...

Close