Beltér Csempe Festék Fürdőszoba Otthon, lakás

Ötletek gyermek fürdőszoba kialakításához

A fürdőszoba általában nem tartozik a gyermekek kedvencei közé, hiszen nap mint nap itt kell a szükséges fogmosáson és fürdésen túlesniük, ami az ő életkorukban kötelező rossznak számít. Így akinek lehetősége nyílik arra, hogy csak a gyermekeit kiszolgáló fürdőszobát alakítson ki, mindent meg kell tennie azért, hogy egy szórakoztató és kellemes helyiséget alakítson ki.

De mivel apró gyermekek fogják használni az itt található berendezési tárgyakat, a megjelenésen túl nagy figyelmet kell fordítani az optimális funkcionalitás és a lehető legnagyobb biztonság kérdésére is.

Mielőtt a színek, motívumok és egyáltalán a dizájn elemek kavalkádjában elmerülnénk, érdemes eldönteni a szaniterek méretének a kérdését. Mert bár igaz, hogy a legkisebbeknek a gyermek szaniterek a legkényelmesebbek és a legbiztonságosabbak, ezek az idő múlásával cserére szorulnak.

Emiatt ezt az időszakot lehet, hogy érdemesebb fellépők használatával megoldani, így ahogy a gyermekek cseperednek, nem válik szükségessé a fürdőszoba nagy költségekkel járó átalakítása.

Ha a normál méretű szaniterek beépítésére esik a választásunk, akkor figyeljünk arra, hogy a különféle fellépők a lehető leginkább stabilak, biztonságosak és csúszásmentesek legyenek. Ebben az esetben a WC-hez be kell szereznünk egy szűkítő ülőkét is.

szinskalaA másik fontos dolog, amit el kell dönteni, az a színek kérdése a hidegburkolatok tekintetében. Ebben az esetben a kevesebb néha több elve érvényesül. Hiszen ahogy nőnek a gyerekek, rendkívül gyorsan változik az ízlésük. Emiatt lehet, hogy az egyik legoptimálisabb megoldás, ha egy egyszerű fehér, vagy pasztell csempét választunk.

 

csaptelepHa csak a legszükségesebb területeken csempézünk, rengeteg felület marad szabadon, ahol a kreativitásunkat kiélhetjük a falfestékek segítségével. Lehet az csíkos, pöttyös, vagy akár falmatricákkal díszített, alacsony költségekkel igazíthatjuk a gyermekek változó igényeihez. Így évről-évre számukra szórakoztató és hívogató fürdőszobát hozhatunk létre.

 

A színes kiegészítők is nagy segítségünkre vannak a tökéletes hangulat kialakításában. Keresgélhetünk a kislányos rózsaszín, a fiús kék, és számtalan egyéb árnyalat között. Vagy akár olyan egészen egyedi elemekkel is feldobhatjuk a gyermek fürdőszobát, mint egy különleges színes csaptelep.

furdoszoba-szonyeg2furdoszoba-szonyeg1

Read previous post:
Fürdőszobák és színek – Barna

Ha a barna színre gondolunk, olyan kellemes és hívogató dolgok jutnak eszünkbe, mint a gyönyörű fa felületek, az édes csokoládé,...

Close