Beltér Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba Otthon, lakás

Fürdőszobai szőnyeg kiválasztása

Napjainkban a fürdőszobában higiénia és kényelmi szempontok alapján hidegburkolatot alkalmazunk. Azonban a hideg padlófelület csökkentheti konfortérzetünket, ezért ajálnott fürdőszoba szőnyegek, kilépők alkalmazása a fürdőszobában, zuhanyzóban.

A fürdőszobai szőnyegek funkcionalitásuk mellett nagy szerepet kapnak a design, és a fürdőszoba hangulatának kialakításában. Egy jól megválasztott fürdőszoba szőnyeg nem csak kényelelmi, sokkal inkább biztonsági és design szerepet tölthet be.

A fürdőszoba színeihez, hangulatához megfelelő fürdőszoba szőnyeget válasszunk. A kereskedések kínálatában megtalálhatóak különböző színű, mintázatú, vagy színében mintázott darabok is. Megvásárolhatóak szettben is ezek a termékek. A szetteknek általában része a WC csésze elé helyezhető darab.

A kádból, zuhanytálcából vizes lábbal a hidegburkolatra kilépve igen nagy a balesetveszély, könnyedén elcsúszhatunk. Ezért mindenképp javasolt valamilyen típusú kilépő használata.

furdoszobaszonyeg-fekete-feher-szurke-viragmintasfurdoszobaszonyeg-lila-viragmintasfurdoszobaszonyeg-zold-viragmintasfurdoszobaszonyeg-brana-beige-fekete-viragmintas

 

 

 

Egy kellemes fürdő vagy zuhanyozás után konfortos érzést nyújt a meleg, pihe-puha fürdőszoba szőnyegre való kilépés, és még biztonságos is.

A kiválasztásnál figyeljünk arra, hogy mindenképp csúszásmentes hátlappal ellátott fürdőszobai szőnyeget válasszunk. Fontos a szőnyeg moshatósága is, hisz elkoszolódhat idővel, valamint a gyakori vízzel való érintkezés, a fürdőszoba levegője hatására megtelepedhet benne a penész, ezért időnként ajánlott – az anyag előírásainak megfelelően – legalább 30 fokon mosógépben kimosni a szőnyeget.

A fürdőszobai szőnyegek anyagösszetételüknek köszönhetően nem engedik a színüket, így bátran választhatunk sötétetebb darabokat is egy amúgy világos fürdőszobába.

Például egy alapvetően beige (bézs) színvilágot tükröző fürdőszoba hangsúlyos kiegészítője lehet egy sötétbarna vagy sötét beige kádkilépő, vagy akár a zöld szín áranyalatai. Beige színvilágú fürdőszobához a narancs árnyalatok is passzolhatnak.

furdoszobaszonyeg-fekete-vilagos-modernfurdoszobaszonyeg-bordo-vilagosfurdoszobaszonyeg-fekete-feher-szurke

 

 

 

 

A klasszikus fehér színű fürdőszobában ha a modern hangulatot szeretnénk megőrizni, válasszunk fekete, vagy fekete-fehér, esetleg fekete-fehér-szürke színkombinációjú fürdőszoba szőnyeget. Ha szeretnénk a hangulatot felpezsdíteni, a bordó vagy piros kiegészítők a fürdőszobaszőnyeg színében is érvényesüljenek.

Az alapvetően színes berendezési tárgyakkal, burkolattal ellátott fürdőszobához kicsit talán már nehezebb a megfelelő fürdőszoba szőnyeg kiválasztása is. Érdemes egyszínű darabot választani, ami esetleg színében nyomott mintás.  Elhelyezhetünk természetesen mintás fürdőszoba szőnyeget is, ám a választás olyan kádkilépőre essen, mely a fürdőszoba domináns színeihez és hangulatához leginkább illeszkedik.

furdoszobaszonyeg-barnafurdoszobaszonyeg-zold

 

Sötét burkolattal ellátott fürdőszobában érdemes világosabb színű fürdőszoba szőnyeget elhelyezni. Ám ha nem szeretnénk, hogy kitűnjön a kádkilépő, válasszunk a padlóburkolattal megegyező színű fürdőszobai szőnyeget.

Mintás fürdőszobai szőnyegek között találhatunk virágmintás, tengeri mintás, indás, absztrakt mintás stb. vidám vagy klasszikus mintázatú darabokat is. Bátran fantáziáljunk, hisz hatalmas áru-, és kereskedés kínálat áll rendelkezésünkre.

furdoszobaszonyeg-szines-vidam4furdoszobaszonyeg-szines-vidam3furdoszobaszonyeg-szines-vidam2furdoszobaszonyeg-szines-vidam

 

 

 

Bármilyen színre, vagy mintázatra essen a választásunk, a kényelem és a design mellett tartsuk szem előtt a csúszásmentes hátlap meglétét, valamint a termék moshatósági tájékoztatóját.

 

 

Read previous post:
Vonzó és otthonos – Zalakerámia Gibraltar padlólap kollekció

A Zalakerámia Gibraltar termékcsalád fahatású felületével tökéletesen megfelel az aktuális trendek által támasztott igényeknek. Továbbá a család padlólapjainak színvilága is...

Close