Beltér Fürdőszoba Otthon, lakás

Hová akasszuk a fürdőszobában a törölközőt?

Bár a címben szereplő kérdés első ránézésre apróságnak tűnhet, ha jobban belegondolunk igenis fontos eleme a fürdőszobai tartózkodásnak a törölköző használata, könnyű elérhetősége és látványa.

Akasztók, gyűrűk, lengő tartók – csak néhány választási lehetőség a törölközőtartók közül. Stílus, alak, méret, szín, anyag számtalan variációja áll rendelkezésre az egyedi igények kielégítésére. Ezért kell a számunkra tökéletes darabot megtalálni, amely mind funkcionálisan, mind vizuálisan azt tudja nyújtani, amit elvárunk egy törölközőtartótól.

Azon túl, hogy a fürdőszoba többi részével összhangban lévő törölközőtartót próbáljuk kiválasztani, a fő irányt egy egyszerű dologgal eldönthetjük. Csak gondoljunk bele, hogy a tisztálkodás végeztével csak egy gyors mozdulattal szabadulnánk meg a törölközőtől, vagy szánnánk egy kis időt a dekoratívabb látvány megteremtésére.

35431Ha csak ezt az egy fenti dolgot átgondoljuk, rögtön nyilvánvalóvá válik, hogy ki az, akinek a fogasok jelentik a legmegfelelőbb törölközőtartót, és ki az, akinek a rendezettebb képet nyújtó tartók válnak be.

A fogasok legnagyobb előnye, hogy a lehető legkisebb a helyigényük. Használatuk még gyermekek számára is egyszerű, de hátrányuk, hogy az összegyűrődött törölköző nehezebben szárad rajtuk.

30542A törölközőtartó gyűrűk a fogasokhoz hasonlóan kis helyet igényelnek. A kisméretű kéztörlők tárolására jelentik az ideális megoldást.

A rögzített, vagy lengő törölközőtartó rudak helyigénye bár némileg nagyobb, de akár több törölközőt is elhelyezhetünk rajtuk gyűrődés nélkül. A rögzített változatok rendkívül elegáns alternatívát kínálnak a törölközők tárolására. A lengő karral készülő termékek pedig extra könnyű hozzáférést biztosítanak a törölközőkhöz.

35433Ha melengető élményre vágyunk, akkor a törölköző tárolás csúcsát a fürdőszobai radiátorok jelentik. Kettős funkciójuknak köszönhetően – fűtés és tárolás – a törölközők mindig száraz és meleg állapotban fognak készen állni.

Ne feledjük, hogy bár a törölközőtartók elsősorban funkcionális eszközök, attól még egyáltalán nem tilos, hogy betöltsék a díszítő hatású kiegészítő szerepkört is.

Read previous post:
Otthonunk csinosítása, felújítása karácsonyra készülődve 2.

A karácsonyi készülődésbe még belesűríthetünk egy kis felújítást, az otthonunk kicsinosítását, hogy a számunkra legmeghittebb, legcsodálatosabb környezetben várjuk az ünnepet....

Close