Beltér Fürdőszoba Jakuzzi, szauna, hidromasszázs Otthon, lakás

Kényeztető spa hangulat otthonunkban? – Igen!

A mindennapos kemény munka után mindenkinek jól esik megállni egy kis időre, elterelni a gondolatainkat az egész napos hajtásról, kikapcsolni az agyunkat, és csak a feltöltődésre koncentrálni.

Annak viszont sajnos komoly anyagi és időbeni akadályai vannak, hogy ezt napi, vagy akár heti rendszerességgel megtehessük egy wellness szálloda, vagy egy fürdő kényelmében.

Erre a problémára csak az jelent megoldást, ha az otthoni fürdőszoba kialakításakor mindent megteszünk, hogy egy hasonló értékekkel Blaise Roth (Photography & Music)bíró, nyugodt teret hozzunk létre. Erre azért érdemes pénzt és energiát áldozni, mert így egy lépés megtétele nélkül, az év minden napján megadhatjuk magunknak azt a törődést, ami az állandó rohanás közepette éltető szigetként segíti közérzetünk pozitív irányban tartását.

Az alapvetően fontos dolgok egy ilyen fürdőszoba megteremtéséhez, a világos színek használata, természetes anyagból készült bútorok és kiegészítők kiválasztása és a lágy világítás kialakítás. Ezen túlmenően mindenki eldöntheti, hogy pénztárcájának megfelelően milyen egyéb, akár luxusnak számító darab az, amelyre vágyik.

A színek közül érdemes visszafogott világos, pasztell árnyalatokat választani. rondo2Ezek azok, amelyek leginkább segítik a pihenést, nem hívják fel magukra zavaróan a figyelmet.

A természetesség jegyében igyekezzünk fából készült bútorokat választani. A kiegészítők terén is törekedjünk ebbe az irányra. Puha pamut törülközők, természetes szivacsok illeszkednek ebbe a hangulatba a legtökéletesebben. Ne felejtkezzünk meg a szobanövények dekoráló és nyugtató hatásáról sem. A választáskor azonban gondoljunk arra, hogy magas páratartalomnak lesznek kitéve.

3303A kikapcsolódás segítése érdekében a világítás kiválasztásakor törekedjünk az egész fürdőszobában egyenletesen meglévő halvány, tompa világításra. Az egy-egy pontban jelen lévő erős fényforrás túlságosan magára vonja a figyelmet.

Az alapvető berendezési tárgyakon kívül olyan lehetőségek is kínálkoznak, hogy ezek beszerzése után már nem is fogunk vágyakozni otthonunkon kívül fürdőzni. A szaunák, hidromasszázs kádak és kabinok, valamint ezek gőzkabinnal kombinált verziói mind a tökéletes luxus élmény megtestesítői.

Bár fürdőszobában nem feltétlenül általános elem, de mindenképpen érdemes ülőalkalmatosságot is elhelyezni. Ez legyen akár egy kényelmes szék, akár egy hívogató pamlag, mindenképpen azt az érzést erősíti, hogy itt nem kell rohanni, megpihentetünk bármikor.

Utolsó simításként már nincs is másra szükségünk, csak az illóolajok és gyógyteák jótékony hatására. Segítségükkel elérhetjük a tökéletes testi és szellemi felfrissülést egy ilyen idilli, pihentető fürdőszoba ölelésében.

 

Read previous post:
Fürdőszobák és színek – Monokróm feketén, fehéren

A fekete és a fehér épp annyira ellentétesek egymással, mint amennyire kiegészítik egymást. Az örök időktől tartó szembenállás összefonódással párosul....

Close