Kültér, kert

Meseszép terasz, kert időhatékonyan

Manapság sajnos a szabadidőből van a legkevesebb, különösen háztulajdonosoknak, hiszen rengeteg munka akad a ház körül is. Mégis mindannyian vágyunk arra, hogy a teraszunk, kertünk szép, hangulatos, kellemes pihenőhelyül szolgáljon, vagy épp a családi, baráti eseményeknek helyet biztosítson. A jól megválasztott kiegészítők gyorsan és hatékonyan emelhetik kertünk, teraszunk fényét, minden értelemben. 

Ahhoz, hogy kertünk, teraszunk kellemes, otthonos hangulatot árasszon, ahol a délutáni, hétvégi pihenés ellazít, érdemes átgondoltan válogatni a kerti kiegészítők óriási tárházában.

A kerti burkolatok, terasz burkolat, és a kerti bútorok jó esetben már a helyükön vannak, melyekhez a megfelelő világítás, növények és növénytartók, egyéb kerti dekorációk kiválasztása már csak néhány kattintást igényel.

A kerti dekorációk lehetnek szobrok, növények, egy-egy növényedény, kaspó, valamint akár kerti tipegők, melyek a praktikusság mellett dekorelemként is szolgálhatnak.

A kerti pihenőnk, udvarunk, teraszunk vagy akár erkélyünk berendezése, dekorálása során is érdemes a harmóniára, az egységre törekedni. A növények színkavalkádja mellé kiváló választás az egyszínű kaspók használata, hisz kiemeli a virágok színeit, és eleganciát, kifinomult stílust sugároz.

Tri-Can beton hatású kaspók

Tri-CAN Agree beton hatású kaspói stílusos megjelenést kölcsönöznek a berendezett térnek kültéren és beltéren egyaránt.

E kaspók meglepően könnyűek és természetes megjelenésűek. Anyaguk magnézium, kőpor, természetes rostok és üvegszálas szövet. Bővebben korábbi cikkünk»

A kert, terasz díszítésének alapja a zöld, és/vagy virágzó növények. A természetközeli hangulat fokozása érdekében érdemes Fabrostone beton ültetőedényei közül válogatni, melyek bármely kertbe jól illeszkednek, és beton anyaguk miatt időtálló dekorelemként szolgálnak. Ha egy-egy edénybe nem szeretnénk közvetlenül beleültetni az egynyári virágokat, akár műanyag cseréppel együtt is belehelyezhetjük, így kaspóként funkcionálhat. Télire érdemes lefordítani, hogy ne álljon benne a víz, ami miatt könnyen szétfagyhat a beton.

Fabrostone deszka kocka virágedény

Az ültetőedényekbe, kaspókba a növényeket “készen” megvásárolhatjuk akár nagyobb áruházakban, kertészetekben is, ám kényelmesen, gyorsan interneten is megrendelhetjük, ezzel is időt spórolva. Ha megvannak az ültetőedények, kaspók, már csak a helyükre kell tenni, belehelyezni a növényeket, és készen is vagyunk. A növények szépségét a gondozásukkal őrizhetjük meg, követhetjük fejlődésüket, ezért ne feledkezzünk meg a rendszeres öntözésről.

Növény választás esetén ellenőrizzük az igényeiket, tűző napra csak olyan növényt tegyünk, mely ezt igényli, árnyékos helyre árnyéktűrő fajtát válasszunk. Ha nincs hely teleltetésre, fagytűrő növényeket ültessünk (ezek fák, cserjék, vagy gumós fagytűrő virágzó növények is lehetnek, mely utóbbiak a télre visszahúzódnak a földbe, és tavasszal újra kihajtanak), vagy egynyáriakat, melyeket jövő tavasszal újra meg kell vásárolnunk.

Az egyéb kerti kiegészítők nagyban fokozhatják, vagy éppen megteremthetik a hangulatot. A kerti ivókutaknak különösen nagy hangulat teremtő hatása van. Ha nincs vízvezetékre kötve, a vizet így is cserélhetjük benne, mely kiváló madáritatóként működhet. A kerti díszkutak eleganciát, ünnepélyes megjelenést kölcsönöznek, vagy akár vidám hangulatot teremtenek, a választásunk függvényében.

A családi, baráti kerti összejövetelek elengedhetetlen programja a kerti sütögetés, grillezés. Egy hangulatos és időtálló, praktikus kerti sütő, vagy grillező kényelmessé teszi a programot, nem utolsó sorban pedig emeli  a kert kisugárzását. Készen vagy elemenként megvásárolható, így telepítése gyors és egyszerű.

Kerti sütő, Fabrostone

A Fabrostone természetes, fa hatású burkolatait is érdemes szemügyre venni. A fa szeletekre hasonlító rönk tipegőkkel igazán hangulatos kerti utak építhetőek, ám a deszkára emlékeztető kőfa lapokkal nem csak a kerti utat építhet, hanem a kerti pihenő, étkezőhely, vagy akár a terasz teljes felülete is burkolható vele. Hisz egy hangulatos, pihenést, baráti, családi összejöveteleket megalapozó kert esetében nem mindegy, hogy milyen, miből kialakított a kerti közlekedő, vagy a terasz, kerti pihenő burkolata. Nagy előnyük ezeknek a rönkfa tipegőknek, hogy egy-egy kerti közlekedő kialakítására akár a fűre is fektethetjük, nem szükséges nagyobb kerti munkálat  hozzá, ezért egyszerű, és gyors, és nem utolsó sorban nagyon dekoratív eredményt hoz.

Fabrostone Rönk tipegő

A kerti, kültéri világításnak meghatározó szerepe van az esti kertben, teraszon töltött időben. A régi fali lámpákat, terasz függesztéket, álló lámpákat érdemes lecserélni, ha már megérett az ideje, és szerezzünk be fényfűzéreket, solar lámpákat a hangulat fokozása érdekében.

Kerti világítás növények közé rejtve

Read previous post:
Az áldásos kert

A családi házak, iker-, és sorházak óriási előnye, és áldása a saját kert, ahol a hétköznapok során is pihenhetünk, friss...

Close