Beltér Burkolat Otthon, lakás Padlólap

Épített zuhanyzó – a fürdőszoba ékköve II.

Az épített zuhanyzók elterjedése lehetővé teszi a tökéletes álomfürdőszobák kialakítást, hiszen alaprajzuk, méretük és küllemük is száz százalékban a tulajdonos elvárásaihoz igazítható. Szinte korlátok nélkül megvalósítható bármilyen elképzelés, ami a stílust és formát illeti.

A bejegyzés előző részében az esztétikai szempontok kerültek a középpontba. Mivel azonban az épített zuhanyzó egy speciális megoldás a fürdőszobában, így az anyagválasztás és a kivitelezés is speciális szakértelmet kíván.

ZUH0704Az épített zuhanyzók készítésekor a két kardinális pont a vízszigetelés és a vízelvezetés kérdése. A csempével borított falfelületeket  -a hagyományos zuhanykabinos megoldásokhoz hasonlóan- a megszokott vízszigetelő réteggel kell ellátni.

A padlófelület az, ami nagyobb figyelmet igényel. Ezen a területen nem csak kis mennyiségű víz folyik át, hanem nagyobb mennyiségűről van szó, ami összefüggő felületet alkothat.

Az egyik fontos, szakszerű kivitelezést igénylő munka a padlófelület kialakítása. A lefolyó kell, hogy az épített zuhanyzó padlójának legmélyebb pontján helyezkedjen el. Az aljzat lejtésének minden irányból efelé kell haladnia. Továbbá a megfelelő mértékű szögről is kell gondoskodni a lejtés kialakításakor, ezzel elkerülve a pangó vízfelületek kialakulását.

natura1Kiemelt fontosságú az épített zuhanyzók padlójának a vízszigetelése, hiszen nagyfokú vízterhelés éri ezt a területet. Egyrészt epoxi, vagy speciális flexibilis fugára van szükség. Másrészt vízszigetelő habarcs használata is szükséges a kialakításkor. Az építés 100 %-ig tökéletes munkát kíván, hiszen a víz a legapróbb hibát is megtalálja. Ezért csak a megfelelő szakember által elvégzett munka tudja garantálni a hosszútávon minőségi végeredményt.

A megfelelő kivitelezésen túl még van egy nagyon fontos dolog, amiről nem szabad elfelejtkezni. Ez a biztonság kérdése. Ahhoz, hogy a balesetveszélyt elkerüljük, csúszásmentes padlólapokban kell gondolkodni a tervezéskor.

Bár az épített zuhanyzók szakszerű kialakítása nagyobb költségekkel jár, mint a hagyományos megoldások, de ezért cserébe egy időtállóan esztétikus és elegáns fürdőszobát kapunk.

Read previous post:
A megfelelő kandalló kiválasztása

Kályha, kandalló, egyéb fűtőberendezés, valamint a tüzelőanyag vásárlási szokásokat figyelembe véve a szeptember, október hónapokban van a fő szezon az...

Close