Szerszám

Barkácsolás, fűrészelés: a szablyafűrész

Beköszöntött az igazi tavasz, a kerti munkákhoz, otthoni barkácsoláshoz is hozzálátunk fokozatosan. Itt az ideje legallyazni a fákat, elkészíteni a kerti bútorokat, megkezdődhet a felújítás. Sok egyéb kéziszerszám mellett fűrészt is kell majd használnunk például a fák gallyazásánál. 

Bejegyzésünkben a szablyafűrészt mutatjuk be, mely sokoldalú, vele egyszerű, kényelmes a munka: barkácsolás, fa, fém, műanyag vágása, vagy a fák gallyazásánál is kiváló társunk lehet.

Lengőfűrész/szablyafűrész

Gallyazáshoz, durva vágáshoz, bontáshoz ajánlott. Fához vagy fémhez különböző fűrészlapok léteznek.

szablyfureszEgyes típusoknál a vibrációs beállításnak köszönhetően elérhető, hogy egyenes vonalban gyorsabb fűrészelést végez. Viszont minél kisebb a vibrációs mozgás, annál pontosabb vágást érhetünk el.

Sebességbeállító tárcsával az anyagnak megfelelő fűrészelési sebességet állíthatunk be. Általában a keményebb anyagokat – fémlemezek, csövek – alacsonyabb sebességgel vágjuk, precízebb vágás érhető el lassabb fűrészelési sebességgel, a nagyobb fűrészelési sebesség gyors vágáshoz, puhább anyagokhoz ajánlott, mint például fa és műanyag.

Szablyafűrész munka közben:

szablyamunka szablya_cso_munka szab_munka
Read previous post:
Barkácsolás, fűrészelés: a körfűrész

Különböző anyagok fűrészeléséhez különböző fűrészt kell használnunk. Nem mindegy az anyag típusa, keménysége, vastagsága. Hatalmas kínálat áll rendelkezésünkre különböző áruházak...

Close